1989 – Ιδρύεται η ICON Computer Images and Animation Cine & TV. Είναι η πρώτη και τεχνολογικά πιο προηγμένη εταιρεία animation και motion graphics στη Βόρεια Ελλάδα.
1998 – Ιδρύεται η εταιρεία Maladie d’ Amour Theatre of Arts και παράγει Multidisciplinary παραγωγές story telling συνδυάζοντας διάφορες μορφές τέχνης (σύγχρονο χορό, video art, ποίηση, συμφωνική μουσική)
1999 – Η εταιρεία ICON Computer Images and Animation Cine & TV productions μετασχηματίζεται σε ICON PLUS
2005 – Ιδρύεται η εταιρεία N-CODE.

Ο Δημήτριος Μουρτζόπουλος σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός αλλά εργάστηκε σαν σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας από τα φοιτητικά του χρόνια.

Ο Γιάννος Αιόλου σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός καθώς και Μουσική στο Η.Β. και τις ΗΠΑ αλλά και ηχοληψία, και εργάστηκε ως συνθέτης για τον κινηματογράφο, το θέατρο, τον χορό από τα φοιτητικά του χρόνια. Σκηνοθέτησε επίσης multidisciplinary art-works παραγωγές.
Από το 2005 οι προσπάθειές τους συμπεριλαμβάνουν και 3D στερεοσκοπικές ταινίες και ταινίες για ειδικά installations σε Μουσεία και άλλους χώρους συνδυάζοντας animation και ζωντανές πολυκάμερες λήψεις.
Από κοινού συνδυάζουν το ισχυρό τεχνολογικό τους background και την τέχνη του story telling, την εμπειρία τους στην οπτικοακουστική παραγωγή σχεδόν σε κάθε μέσο (film, TV, web, AR/VR, animation, live filming κλπ).

Στα 20+ χρόνια που εργάζονται έχουν ιδρύσει και διευθύνει εταιρείες που ήταν:
– Η πρώτη εταιρεία στη Βόρεια Ελλάδα που παρήγαγε 3D computer animation τις δεκαετίες 1980-90s,
– Η πρώτη και μοναδική εταιρεία που παρήγαγε το δικό της σύστημα για την μεταφορά video σε κινηματογραφικό φιλμ 35mm “video to film transfer”. Εργάστηκε σε εκατοντάδες ταινίες της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού.
– Μία από τις πρώτες εταιρείες που δούλεψε στον συνδυασμό πολλών τεχνών (multiple art-forms) με πρωτοποριακό τρόπο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία με καλλιτεχνικό τρόπο
– Μία από τις πρώτες εταιρείες που εργάστηκε με πολλαπλές συγχρονισμένες προβολές σε διαφορετικές επιφάνειες και μεγέθη (όταν το σημερινό ψηφιακό video mapping δεν ήταν ακόμη εφικτό) για Μουσεία και άλλους χώρους.
– Η πρώτη εταιρεία που παρήγαγε 3D στερεοσκοπικές ταινείες με περισσότερες από 17 ταινίες στο ενεργητικό τους ως σήμερα.
– Μία από τις πρώτες εταιρείες που εργάστηκε σε transmedia storytelling συνδυάζοντας εκδόσεις βιβλίων, e-books, games, Apps, AR/VR, web videos, κλπ.

Στατιστικά στοιχεία

1
TV Commercials
1
Films Post production
1
TV Episodes
1
3D films produced

Οι ταινίες τους έχουν προβληθεί σε δεκάδες τηλεοπτικούς σταθμούς παγκοσμίως καθώς και σε Μουσεία, Εκθέσεις κλπ όπως:Το Μουσείο της RAF (Βασιλικής Αεροπορίας) στο Λονδίνο, στο Noesis Museum (Πλανητάριο Θεσσαλονίκης) και στο  Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο Canal+, Deutsche Telekom, αλλά και σε τηλεοπτικούς σταθμούς στο Ισραήλ,τη Φιλανδία, την Πολωνία, τον Καναδά καθώς και στον στόλο της  Air Canada.

Επίσης
-Έχουν λάβει πολλά βραβεία
-τα έργα τους διανέμονται μέσω iTunes, Amazon, κλπ
-Εκατοντάδες βίντεο έχουν δημιουργηθεί από χρήστες του YouTube χρησιμοποιώντας έργα τους, με εκατομμύρια θεάσεις
-έχουν διδάξει σε διάφορες σχολές κινηματογράφου